Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka śniadaniowa 2
Liście sałaty umyć,dobrze osuszyć i zwinąć ciasno w rulonik. Następnie pokroić w cieniutkie paseczki. Przełożyć do miski. Cebulę drobno poszatkować. Obranego ogórka i pomidora pokroić w kostkę średniej wielkości i przełożyć do miski. Papryczkę pozbawić nasion i drobniutko pokroić. Rzodkiewkę pokroić w ćwierć plasterki. Mozzarelle odsączyć z zalewy i pokroić w cienkie plasterki. Dodać do miski. Obrane jajka pokroić w ćwiartki a potem na pół. Dodać do miski,doprawić sola i pieprzem i delikatnie wymieszać. W osobnej miseczce wymieszać oliwę z octem oraz miodem i polać sałatkę. Ponownie delikatnie wymieszać. Odstawić na kwadrans do lodówki. Smacznego!