Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka z kuskusem i gotowanym kurczak
Mięso umyć. W garnku zagotować około 0,5 litra wody z kostką rosołową. Do wrzącej wody dodać kurczaka i ugotować do miękkości. Wyjąć z wody i zupełnie ostudzić. Kaszę przełożyć do miseczki, zalać gorącą wodą i przykryć. Zostawić na około 10 minut. Zdjąć przykrycie i rozdrobnić widelcem i przełożyć do miski. Dodać osączony z zalewy groszek i kukurydzę. Papryki umyć, osuszyć i pokroić w małą kosteczkę i dodać do miski. Sprawione rzodkiewki pokroić w ósemki i dodać do reszty warzyw. Oczyszczony szczypiorek drobno pokroić i dodać do miski ( około 1 łyżki odłożyć do dekoracji). Zimną pierś pokroić w małą kostkę i dodać do miski. Delikatnie wymieszać składniki. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać majonez i ponownie wymieszać. Odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Smacznego!