Sałatka z wędzonym pstrągiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sałatka z wędzonym pstrągiem, bardzo smakowita

Sałatka z wędzonym pstrągiem

Składniki:

Sałatka z wędzonym pstrągiem

 

  • Na dużą michę (imprezową)
  • 1 wędzony pstrąg
  • 1 por
  • 2 jabłka
  • 5 cykorii (1 opakowanie)
  • 1 puszka kukurydzy
  • 5 ogórków konserwowych
  • sok z połowy cytryny
  • pieprz
  • sól
  • jogurt bałkański albo grecki 200 ml
  • 2 łyżki musztardy dijon miodowej
  • 2 łyżki chrzanu
  • 2 łyżki siekanego świeżego majeranku (lub suszonego)
  • 3 łyżki uprażonych pestek dyni (dowolnie)

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z wędzonym pstrągiem
Odsączoną kukurydzę, pokrojone drobno ogórki, por ( biała część), obrane i oczyszczone jabłka skropione sokiem z cytryny, cykoria - odcinać gorzką końcówkę, spłukać, użyć luźne liście, odciąć końcówkę , spłukać, zostawić wolne liście i tak do końca.Wolne liście bez goryczki pokroić. Mięso ryby oddzielić ostrożnie od ości i pokroić w kawałki. Składniki połączyć z sosem. Jogurt zmieszać chrzanem, z solą, pieprzem, majerankiem, musztardą miodową (może być zwykła plus łyżka miodu). Całość posypać prażonymi pestkami dyni.