Sposób przygotowania:
Kolorowa sałtka
Papryki myjemy, wydrążamy środek i kroimy w kostkę. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Ogórki kiszone obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cebulkę obieramy i kroimy drobno. Ser żółty kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mięso kroimy w sporą kostkę. Wszystkie składniki mieszamy razem.
Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i dodajemy do tego przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy zioła prowansalskie. Powstałym solem polewamy sałatkę i dokładnie mieszamy.
Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i dodajemy do tego przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy zioła prowansalskie. Powstałym solem polewamy sałatkę i dokładnie mieszamy.