Sposób przygotowania:
Kolorowa zupa z żółtego sera z papryką i kukurydzą
Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Kiełbasę w półplasterki. Podsmażamy na patelni do czasu aż produkty zmiękną.
Bulion wlewamy do garnka. Dolewamy mleko. Podgrzewamy aż się zagotuje.
Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach. Dokładamy do bulionu.
Gdy ser się rozpuści dokładamy podsmażone warzywa i wędlinę. Wrzucamy odsączoną na sitku kukurydzę. Gotujemy przez ok. 10 min.
Solimy i pieprzymy do smaku. Szczypiorek drobno siekamy.
Posypujemy nim zupę tuż przed podaniem.
Bulion wlewamy do garnka. Dolewamy mleko. Podgrzewamy aż się zagotuje.
Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach. Dokładamy do bulionu.
Gdy ser się rozpuści dokładamy podsmażone warzywa i wędlinę. Wrzucamy odsączoną na sitku kukurydzę. Gotujemy przez ok. 10 min.
Solimy i pieprzymy do smaku. Szczypiorek drobno siekamy.
Posypujemy nim zupę tuż przed podaniem.