Sposób przygotowania:
Kolorowe babeczki zdobione marcepanem
Z podanych składników pieczemy babeczki : Jajka , maślanka , cukier , olej razem zmiksować . Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać i dodać do wcześniej zmiksowanych składników , dobrze wymieszać , piec w piekarniku na 180 C około 20 minut . Wystudzić .Masa marcepanowa : Wodę z tłuszczem zagotować, dodać przesianą mąkę. Mieszać drewnianą łyżką, cały czas gotując, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka i od łyżki. Masę zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Do zimnej dodać dokładnie przesiany cukier puder i olejek migdałowy. W połowie dosypywanie cukru marcepan zrobi się rzadki, nalezy nadal dosypywac az zrobi sie plastycznyDobrze wyrobić kawałki masy marcepanowej barwimy barwnikami spożywczymi .Po wystygnięciu babeczki zdobimy masą marcepanową , robiąc różne wzory .
marietta