Sposób przygotowania:
Kolorowe jarmarki
1. Galaretki dokładnie rozpuszczamy w przegotowanej grącej wodzie- każdą oddzielnie, najlepiej w miseczkach- według przepisu na opakowaniu. Gdy przestygną, wkładamy je do lodówki, by mocno stężały. Galaretkę wyjmujemu z miseczek i kroimi w średniej wielkości kostkę.
2. Odlewamy troche mleka do rozpuszczenia żelatyny, reszte zgotowujemy z cukrem waniliowym,cały czas mieszając żeby cukier się ozpuscił. Żelatynę rozpuszczamy w mleku i wlewamy do zagotowanego, lekko ostudzonego mleka. Mieszamy i odstawiamy , aby masa zaczęła tężeć.
3. Część gęstniejącej masy mlecznej wlewamy do tortownicy, wkadamy po trochę kostek galaretki każdegokoloru, ponownie wlewamy masę mleczną, wkładamy galaretkę i powtarzamy czynności aż do wyczerpania skadników.
2. Odlewamy troche mleka do rozpuszczenia żelatyny, reszte zgotowujemy z cukrem waniliowym,cały czas mieszając żeby cukier się ozpuscił. Żelatynę rozpuszczamy w mleku i wlewamy do zagotowanego, lekko ostudzonego mleka. Mieszamy i odstawiamy , aby masa zaczęła tężeć.
3. Część gęstniejącej masy mlecznej wlewamy do tortownicy, wkadamy po trochę kostek galaretki każdegokoloru, ponownie wlewamy masę mleczną, wkładamy galaretkę i powtarzamy czynności aż do wyczerpania skadników.