p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Moje warzywne kolorowe leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolorowe leczo wabi wzrok, ale sztuką jest nie rozgotowanie w nim warzyw

Moje warzywne kolorowe leczo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Moje warzywne kolorowe leczo

 

  • 1 szt papryka czerwona,
  • 2 szt papryki zielone,
  • 1 szt cukinia mała,
  • 5 szt pieczarek,
  • 1 szt. cebula czosnkowa,
  • 1 op. pomidorów z czosnkiem w puszce,
  • 25 dag mieszanka wędlin,
  • 1/2 łyżeczki chilli,
  • sól do smaku,
  • 2 łyżeczki cukru,
  • 2 łyżki smalcu ze skwarkami

 

Sposób przygotowania:

Moje warzywne kolorowe leczo
Mieszankę wędlin: salami, szynkę i kiełbaski pieprzowe kroimy w kostkę, dodajemy 2 łyżki smalcu, pokrojoną w drobną kostkę cebulę czosnkową i podsmażamy na patelni. Umyte i oczyszczone z gniazdek nasiennych papryki kroimy w kostkę, w pół plastry kroimy cukinię i pieczarki, Do podsmażonych wędlin dodajemy pokrojoną paprykę, wlewamy puszkę pomidorów krojonych z czosnkiem, doprawiamy solą, cukrem i chilli i dusimy pod przykryciem około 10 minut, Dodajemy pokrojoną cukinię i pieczarki i dusimy dalsze 10 minut aż sos zgęstnieje. Przekładamy gotowe i gorące leczo do miseczek, podajemy np z pieczywem.
Moje warzywne kolorowe leczo
przygotować warzywa które pokroimy w zależności od rodzaju
Moje warzywne kolorowe leczo
Mieszankę wędlin: salami, szynkę i kiełbaski pieprzowe kroimy w kostkę, dodajemy 2 łyżki smalcu, pokrojoną w drobną kostkę cebulę czosnkową i podsmażamy
Moje warzywne kolorowe leczo
Do podsmażonych wędlin dodajemy pokrojoną paprykę, wlewamy puszkę pomidorów krojonych z czosnkiem
Moje warzywne kolorowe leczo
Dodajemy pokrojoną cukinię i pieczarki i dusimy dalsze 10 minut