agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Kolorowe leczo

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kolorowe leczo-mój kociołek rozmaitości

Kolorowe leczo Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kolorowe leczo

 

  • brokuł 0,5 szt
  • pierś z kurczaka 2 szt
  • papryka czerwona 1,5 szt
  • pieczarki 10 szt
  • bazylia suszona 0,5 łyżeczki
  • oregano suszone 0,5 łyżeczki
  • zioła prowansalskie 0,5 łyżeczki
  • przecier pomidorowy 0,5 opak
  • cebula 1,5 szt
  • sól 0,5 łyżeczki
  • pieprz 0,5 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Kolorowe leczo
Przygotować niezbędne składniki na leczo. Warzywa wszystkie umyć dokładnie pod bieżącą wodą a następnie je osuszyć. Pierś z kurczaka opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w grubszą kostkę. Brokuł wcześniej umyty podzielić na różyczki, papryki kolorowe pokroić w kostkę, usunąć z nich gniazda nasienne i końcówki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Do garnka wlać wodę, włożyć brokuł, mięso z piersi z kurczaka, paprykę czerwoną i żółtą, cebulę, pieczarki obrać i pokroić w plasterki, dodać do pozostałych składników i gotować do miękkości, dodać bazylię, oregano, zioła prowansalskie, sól, pieprz, na koniec dodać przecier pomidorowy, jednak wcześniej rozrobić go gorącym wywarem i wlać do garnka, wymieszać i zagotować całość, leczo powinno być lekko kwaskowe, pyszne i aromatyczne, podawać jako danie obiadowe można podawać z pieczywem.
Kolorowe leczo
Kolorowe leczo-mój kociołek rozmaitości
Kolorowe leczo
Tak się prezentuje moje pyszniaste danie- polecam