Sposób przygotowania:
Kolorowe leczo
Przygotować niezbędne składniki na leczo. Warzywa wszystkie umyć dokładnie pod bieżącą wodą a następnie je osuszyć. Pierś z kurczaka opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w grubszą kostkę. Brokuł wcześniej umyty podzielić na różyczki, papryki kolorowe pokroić w kostkę, usunąć z nich gniazda nasienne i końcówki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Do garnka wlać wodę, włożyć brokuł, mięso z piersi z kurczaka, paprykę czerwoną i żółtą, cebulę, pieczarki obrać i pokroić w plasterki, dodać do pozostałych składników i gotować do miękkości, dodać bazylię, oregano, zioła prowansalskie, sól, pieprz, na koniec dodać przecier pomidorowy, jednak wcześniej rozrobić go gorącym wywarem i wlać do garnka, wymieszać i zagotować całość, leczo powinno być lekko kwaskowe, pyszne i aromatyczne, podawać jako danie obiadowe można podawać z pieczywem.
natsu