Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Kolorowe leczo z mięsem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne ,kolorowe leczo z mięsem i warzywami

Kolorowe leczo z mięsem i warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kolorowe leczo z mięsem i warzywami

 

  • 1/2 kg parówek
  • 1/2 mięsa mielonego
  • 3 laski kiełbaski śląskiej
  • 6 ogórków konserwowych
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 mały por
  • 1 spora cebula
  • 1/2 litra rosołu drobiowego
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki ketchupu pikantnego
  • 1 łyżka pikantnej przyprawy do mięs
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kolorowe leczo z mięsem i warzywami
Kiełbaski pokroić i podsmażyć z mięsem na rumiano .Dodać posiekaną cebulkę ,przyprawę pikantną do mięs i pieprz ziołowy. Chwilę smażyć i podlać gorącym rosołem. Dodać pokrojone ogórki,papryki,por i doprawić koncentratem wymieszanym z ketchupem. Gotować na małym ogniu przez ok. 20 minut i na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.
Kolorowe leczo z mięsem i warzywami
Pokrojone kiełbaski i mięso mielone podsmażyć na rumiano,dodać posiekaną cebulę i doprawić przyprawami
Kolorowe leczo z mięsem i warzywami
Usmażone mięso podlać rosołem dodać pokrojone warzywa i koncentrat wymieszany z ketchupem
Kolorowe leczo z mięsem i warzywami
Całość gotować ok. 20 minut i gotowe.Ja np: robię większe ilości lecza ,gorące wkładam do słoików ,zakręcam i zostawiam do ostygnięcia.Przechowuję w lodówce i mam gotowe danie na później .