Sposób przygotowania:
Kolorowe muszle zapiekane z mięsem
Makaron muszle gotuję na pół twardo, przelewam zimną wodą , odcedzam i odstawiam do przestudzenia. Cebulę obieram i kroję w małą kosteczkę, podsmażam na oleju, dodaję mięso mielone, koncentrat i przyprawy , mieszam i smażę ( około 10 minut) często mieszając. Na koniec przyprawiam solą i pieprzem. Gotowym mięsem napełniam muszle i układam w naczyniu ( posmarowanym olejem) do zapiekania .
Ser żółty trę na tarce i posypuję po napełnionych muszlach. Oprószam sodką papryką i wstawiam do nagrzanego piekarnika.
Piekę około 20 minut w 170 st. C
Ser żółty trę na tarce i posypuję po napełnionych muszlach. Oprószam sodką papryką i wstawiam do nagrzanego piekarnika.
Piekę około 20 minut w 170 st. C