LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

kolorowe piersi z idyka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna kolorowa i co najważniejsze lekka przekąska

kolorowe piersi z idyka

Składniki:

kolorowe piersi z idyka

 

Sposób przygotowania:

kolorowe piersi z idyka
Piersi dokładnie osuszamy, nacieramy sokiem z pomarańczy i przyprawami i
odstawiamy do lodówki na 1 godzine. Na dobrze rozgrzanym oleju opiekamy
piersi z dwóch stron na zloto, przekladamy do garnka, podlewamy wodą oraz
sokiem z pomarańczy i dusimy pod przykryciem do miekkosci. W trakcie
podlewamy mięso kilkakrotnie wytworzonym sosem.Gdy trzeba dolewamy wody.
Gdy piersi wystygną kroimy w plasterki, układamy na półmisku
wyłożonym liścmi sałaty, przekładając plastrami pomarańczy oraz
kiwi.

Tagi:

sałata indyk