Sposób przygotowania:
kolorowe piersi z idyka
Piersi dokładnie osuszamy, nacieramy sokiem z pomarańczy i przyprawami i
odstawiamy do lodówki na 1 godzine. Na dobrze rozgrzanym oleju opiekamy
piersi z dwóch stron na zloto, przekladamy do garnka, podlewamy wodą oraz
sokiem z pomarańczy i dusimy pod przykryciem do miekkosci. W trakcie
podlewamy mięso kilkakrotnie wytworzonym sosem.Gdy trzeba dolewamy wody.
Gdy piersi wystygną kroimy w plasterki, układamy na półmisku
wyłożonym liścmi sałaty, przekładając plastrami pomarańczy oraz
kiwi.
odstawiamy do lodówki na 1 godzine. Na dobrze rozgrzanym oleju opiekamy
piersi z dwóch stron na zloto, przekladamy do garnka, podlewamy wodą oraz
sokiem z pomarańczy i dusimy pod przykryciem do miekkosci. W trakcie
podlewamy mięso kilkakrotnie wytworzonym sosem.Gdy trzeba dolewamy wody.
Gdy piersi wystygną kroimy w plasterki, układamy na półmisku
wyłożonym liścmi sałaty, przekładając plastrami pomarańczy oraz
kiwi.
darmiona