Sposób przygotowania:
Kolorowe placuszki drobiowe
Mięso z kurczaka po oczyszczeniu umyciu i osuszeniu kroimy w kostkę. Marchewkę oraz cukinię po obraniu ścieramy na tarce duże oczka. Cebulę czerwoną i żółtą po obraniu kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce, a natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski dodajemy jajka, przyprawy, majonez i na koniec mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie mieszamy.
Na dobrze rozgrzany tłuszcz nakładamy porcje masy i smażymy kolorowe placuszki z każdej strony na złoty kolor. Podajemy jako smakowitą pyszną przekąskę.
Rada;
Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Mąkę ziemniaczaną możemy zastąpić mąką pszenną.
Na dobrze rozgrzany tłuszcz nakładamy porcje masy i smażymy kolorowe placuszki z każdej strony na złoty kolor. Podajemy jako smakowitą pyszną przekąskę.
Rada;
Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Mąkę ziemniaczaną możemy zastąpić mąką pszenną.