Sposób przygotowania:
Kolorowe risotto
Filet kroimy w grubą kostkę, nacieramy przyprawami i smażymy na oleju do miękkości. Por kroimy w plasterki. Wrzucamy na rozgrzany olej. Dokładamy do niego pokrojoną w kostkę paprykę oraz pokrojoną w kostkę cukinię. Całość doprawiamy do smaku i chwilkę razem smażymy do miękkości. Miedzy czasie przygotowujemy ryż. Masło roztapiamy w garnku. Do rozpuszczonego wsypujemy ryż. Smażymy koło 1 minutę. Następnie podlewamy częścią wody. Dokładamy kostkę i gotujemy. Dokładamy curry oraz stopniowo pozostałą wodę. Trzymamy ryż na ogniu do wchłonięcia przez niego płynu, po czym zdejmujemy. Gotowy ryż łączymy z wcześniej przygotowanymi warzywami oraz filetem. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy na ciepło udekorowany natką pietruszki.