Sposób przygotowania:
Kolorowe risotto z dynią
W garnku o grubym dnie rozpuścić 2 łyżki masła i wsypać ryż, przesmażyć, wlać 1 szklankę bulionu. Gotować na małym ogniu co jakiś czas mieszając. Gdy płyn się wchłonie, wsypać dynię pokrojoną w kostkę i wlać pozostały bulion. Wymieszać i dusić dalej na małym ogniu. Por oczyścić, posiekać drobno. Paprykę oczyścić z nasion, umyć, pokroić w kostkę. Na łyżce masła przesmażyć por, dodać paprykę i chwilkę smażyć. Zdjąć z patelni. Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię z łyżka oleju, posypać przyprawą do kurczaka i smażyć, aż się lekko zrumieni. Następnie dodać paprykę, por i kurczaka do garnka z ryżem i dynią, zamieszać, dolać odrobinę wody jeśli potrzeba, doprawić solą, pieprzem. Gorące nałożyć na talerze, posypać posiekaną natką pietruszki