Pasje Jolki

Pasje Jolki

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Roladki schabowe z mozarellą, oliwkami i pomidorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Roladki pasują i na gorąco i na zimno, do ziemniaków jak i do pieczywa. Apetyczne i kolorowe danie na co dzień.

Roladki schabowe z mozarellą, oliwkami i pomidorem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki schabowe z mozarellą, oliwkami i pomidorem

 

  • schab bez kości około 500 g
  • 1 duży pomidor
  • kilka oliwek nadziewanych czosnkiem
  • 125 g mozzarelli
  • olej do smażenia
  • łyżka curry
  • sól
  • 1/3 szklanki mleka kokosowego

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z mozarellą, oliwkami i pomidorem
Mięso umyj, osusz, pokrój na kotlety i utłucz tłuczkiem do mięsa. Pomidory pokrój na cienkie plasterki. Posól mięso z jednej strony i na tej też stronie układaj kawałki mozzarelli, oliwki i plastry pomidorów.

Zwiń w roladki i podsmaż na oleju z wszystkich stron na brązowo. Włącz piekarnik na 200 ° C termo obieg i piecz roladki zanurzone w mleku kokosowym wymieszanym z curry tak do mniej niż do połowy.

Po 15 minutach odwróć mięso i piecz kolejne 15 -20 aż się podrumienią. Podawaj np. z purre ziemniaczanym i dowolną sałatą. 
Roladki schabowe z mozarellą, oliwkami i pomidorem
Mięso po umyciu i osuszeniu roztłucz tłuczkiem i na każdym kawałku mięsa ułóż kawałki pomidora
Roladki schabowe z mozarellą, oliwkami i pomidorem
Mięso pozwijane w roladki podsmaż na patelni
Roladki schabowe z mozarellą, oliwkami i pomidorem
Zapiekaj roladki zanurzone do prawie połowy w mleku kokosowym z curry