Sposób przygotowania:
Kolorowe świdry z sosem i mięsem.
Makaron gotujemy w garnku w dużej ilości wody al dente, odcedzamy na durszlaku.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.Papryczkę, opłukujemy ,usuwamy ziarenka i kroimy w cienkie paski.Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do rondla wlewamy 1 łyżkę oliwy, wsypujemy połowę pokrojonej cebuli , dodajemy papryczkę i mieszając smażymy przez 3 minuty. Następnie wsypujemy mięso mielone,dodajemy pieprz i wszystko razem mieszamy. Smażymy przez 7 minut ,mieszając od czasu do czasu. Usmażone mięso przekładamy do pojemnika.Do tego samego rondla wlewamy drugą łyżkę oliwy , dodajemy resztę cebuli, smażymy 2 minuty i wlewamy sok pomidorowy. Do soku dodajemy pieprz, cukier , czosnek ,mieszamy i gotujemy pod przykryciem przez 8-10 minut , na małym ogniu, do powstania gęstego sosu. Do gotowego sosu wsypujemy mięso i wszystko razem mieszamy. Ciepły makaron układamy na talerzu, polewamy sosem z mięsem,posypujemy serem i pokrojoną bazylią .