Sposób przygotowania:
Pęczak z grillowaną gruszką i bakłażanem
Bakłażan kroimy w półplasterki solimy odstawiamy. Po ok 15 min. płuczemy i grillujemy.
Gruszkę nie obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w półplasterki, grillujemy.
Pęczak gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i dodajemy do grillowanego bakłażana i gruszki. Dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora.
Czosnek niedźwiedzi siekamy, dodajemy do pączku. Mieszamy.
Dodajemy wyciśnięty czosnek i 2 łyżki oleju, solimy doprawiamy pieprzem.
Podajemy.
Gruszkę nie obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w półplasterki, grillujemy.
Pęczak gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i dodajemy do grillowanego bakłażana i gruszki. Dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora.
Czosnek niedźwiedzi siekamy, dodajemy do pączku. Mieszamy.
Dodajemy wyciśnięty czosnek i 2 łyżki oleju, solimy doprawiamy pieprzem.
Podajemy.
niezły kąsek
Magdalena88