Sposób przygotowania:
Kolorowe warzywa z kurczakiem gyros
Filet z kurczaka myjemy i kroimy w kosteczkę wraz z cukinią.
Fasolkę szparagową oczyszczamy i odcinamy końce, paprykę oczyszczamy i kroimy w paseczki.
Fasolkę gotujemy do miękkości na parze i kroimy w słupki około 2 cm, paprykę i cukinię dusimy podlewając wodą - solimy do smaku, dusimy przez 10 minut.
Patelnie skrapiamy olejem rzepakowym, wrzucamy kurczaka, oprószamy przyprawą gyros i podduszamy przez 7-8 minut.
Następnie dodajemy podduszone warzywa i fasolkę ugotowaną na parze, doprawiamy granulowanym czosnkiem, mieszamy.
Podajemy na ciepło. Smacznego.
Fasolkę szparagową oczyszczamy i odcinamy końce, paprykę oczyszczamy i kroimy w paseczki.
Fasolkę gotujemy do miękkości na parze i kroimy w słupki około 2 cm, paprykę i cukinię dusimy podlewając wodą - solimy do smaku, dusimy przez 10 minut.
Patelnie skrapiamy olejem rzepakowym, wrzucamy kurczaka, oprószamy przyprawą gyros i podduszamy przez 7-8 minut.
Następnie dodajemy podduszone warzywa i fasolkę ugotowaną na parze, doprawiamy granulowanym czosnkiem, mieszamy.
Podajemy na ciepło. Smacznego.