Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kolorowe warzywa z kurczakiem gyros

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Kolorowe duszone warzywa z podduszonym kurczakiem w przyprawie gyros idealnie komponują się w smaku.

Kolorowe warzywa z kurczakiem gyros Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Kolorowe warzywa z kurczakiem gyros

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe warzywa z kurczakiem gyros
Filet z kurczaka myjemy i kroimy w kosteczkę wraz z cukinią.

Fasolkę szparagową oczyszczamy i odcinamy końce, paprykę oczyszczamy i kroimy w paseczki.

Fasolkę gotujemy do miękkości na parze i kroimy w słupki około 2 cm, paprykę i cukinię dusimy podlewając wodą - solimy do smaku, dusimy przez 10 minut.

Patelnie skrapiamy olejem rzepakowym, wrzucamy kurczaka, oprószamy przyprawą gyros i podduszamy przez 7-8 minut.

Następnie dodajemy podduszone warzywa i fasolkę ugotowaną na parze, doprawiamy granulowanym czosnkiem, mieszamy.

Podajemy na ciepło. Smacznego. 
Kolorowe warzywa z kurczakiem gyros
wszystkie warzywa oraz kurczaka kroimy w kostkę lub paski
Kolorowe warzywa z kurczakiem gyros
kurczaka podduszamy w przyprawie gyros przez około 8 minut
Kolorowe warzywa z kurczakiem gyros
cukinię oraz paprykę dusimy przez 10 minut
Kolorowe warzywa z kurczakiem gyros
fasolkę gotujemy na parze po czym kroimy w słupki
Kolorowe warzywa z kurczakiem gyros
do gotowego kurczaka dodajemy warzywa
Kolorowe warzywa z kurczakiem gyros
całość mieszamy i podajemy.