Sposób przygotowania:
Dwusmakowy sernik na zimno
W misce ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem pudrem na sztywno. Do ubitej śmietany dodajemy serek homogenizowany i ponownie całość dokładnie miksujemy.
Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i zostawiamy do napęcznienia. Gotową podgrzewamy i powoli wlewamy do masy serowej energicznie miksując.
Następnie dzielimy ją na dwie części. Do jednej wsypujemy kakao i miksujemy. Blaszkę wykładamy papierem i układamy na nim warstwę herbatników.
Następnie wylewamy jasną masę, wyrównujemy i układamy na niej drugą warstwę herbatników. Na koniec wylewamy ciemną masę serową i wyrównujemy wierzch.
Blaszkę z sernikiem wstawiamy do lodówki. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Ostygniętą wylewamy na sernik i ponownie wstawiamy go do lodówki do całkowitego stężenia. Po kilku godzinach sernik jest gotowy do podania.
Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i zostawiamy do napęcznienia. Gotową podgrzewamy i powoli wlewamy do masy serowej energicznie miksując.
Następnie dzielimy ją na dwie części. Do jednej wsypujemy kakao i miksujemy. Blaszkę wykładamy papierem i układamy na nim warstwę herbatników.
Następnie wylewamy jasną masę, wyrównujemy i układamy na niej drugą warstwę herbatników. Na koniec wylewamy ciemną masę serową i wyrównujemy wierzch.
Blaszkę z sernikiem wstawiamy do lodówki. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Ostygniętą wylewamy na sernik i ponownie wstawiamy go do lodówki do całkowitego stężenia. Po kilku godzinach sernik jest gotowy do podania.