Sposób przygotowania:
Kolorowy sernik na zimnoETAP 1:
Kwadratową tortownicę o wymiarach ok. 24x24cm wyłożyć papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Na dnie ułożyć okrągłe herbatniki.
Galaretkę cytrynową i jedną łyżeczkę żelatyny rozpuścić w 1 szklance wrzątku i odstawić do wystudzenia. Gdy wystygnie wymieszać ją z 2 serkami waniliowymi i wylać na biszkopty.
Galaretkę agrestową i jedną łyżeczkę żelatyny rozpuścić w szklance wrzątku i wystudzić. Chłodną wymieszać z 2 serkami waniliowymi i wylać na żółtą warstwę. 1 galaretkę truskawkową rozpuścić z 1 łyżeczką żelatyny w szklance wrzątku i wystudzić. Zimną wymieszać z 2 serkami i wylać na zieloną warstwę.
Ciasto wstawić do lodówki.
Pozostałą galaretkę truskawkową rozpuścić wg przepisu na opakowaniu i wystudzić. Gdy zacznie gęstnieć wylać na ciasto i ponownie schłodzić w lodówce.
Ciasto podawać po min. 2-3 godzinach przechowywania w lodówce.