Sposób przygotowania:
Kołtunek
Do gorącej wody wrzuć masło,gdy się roztopi dodaj odrobinę soli,mąkę wymieszaną z proszkiem ,mieszaj aż ciasto zacznie odstawać od ścian naczynia.Do ostudzonego ciasta wbijaj po jednym jajku i miksuj masę.Ciasto podziel na 2 części.Piecz w temp 180 st.
Żelatynę namocz w wodzie.Rozpuść ją lekko podgrzewając.Jogurt utrzyj z cukrem.Kremówkę ubij.Połącz ze sobą kremówkę jogurt oraz żelatynę.Placki przełóż tężejącym kremem.Wstaw ciasto do lodówki.
Żelatynę namocz w wodzie.Rozpuść ją lekko podgrzewając.Jogurt utrzyj z cukrem.Kremówkę ubij.Połącz ze sobą kremówkę jogurt oraz żelatynę.Placki przełóż tężejącym kremem.Wstaw ciasto do lodówki.
edytaha
lipka02