MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Kompot jabłek - gruszkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jesienny kompot z jabłek i gruszek z dodatkiem cynamonu.

Kompot  jabłek - gruszkowy

Składniki:

Kompot jabłek - gruszkowy

 

  • 1kg jabłek
  • 400g gruszek
  • 2 l wody
  • łyżeczka cynamonu
  • 50g cukru waniliowego
  • 300g cukru

 

Sposób przygotowania:

Kompot jabłek - gruszkowy
Jabłka i gruszki obrać , usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki. W garnku zagotować wodę , dodać cukier, cukier waniliowy i gotować razem przez 2 minuty do rozpuszczenia się cukru. Wsypać pokrojone gruszki , dodać cynamon i gotować razem przez 5 minut, następnie dodać jabłka i gotować wszystko przez następne 5 minut.Następnie wyłączyć ogień, przykryć garnek pokrywką i pozostawić przez 30 minut. Kompot będzie smaczny a owoce nie rozgotowane.