monikaw993

monikaw993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 52]

Kompot jabłkowo-cynamonowy z owocami żurawiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kompot jabłkowo-cynamonowy idealnie pasuje do niedzielnego obiadu.

Kompot jabłkowo-cynamonowy z owocami żurawiny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kompot jabłkowo-cynamonowy z owocami żurawiny

 

Sposób przygotowania:

Kompot jabłkowo-cynamonowy z owocami żurawiny
Kompot jabłkowo-cynamonowy idealnie pasuje do niedzielnego obiadu.

Jabłko obieramy ze skórki i kroimy na cząstki.

Zalewamy pół litrem gorącej wody i gotujemy przez ok. 10 minut.

Dodajemy cukier oraz owoce suszonej żurawiny.

Doprawiamy do smaku cynamonem. Smacznego :)
Kompot jabłkowo-cynamonowy z owocami żurawiny
Jabłko obieramy ze skórki i kroimy na cząstki.
Kompot jabłkowo-cynamonowy z owocami żurawiny
Jabłko zalewamy gorącą wodą i dodajemy cukier.
Kompot jabłkowo-cynamonowy z owocami żurawiny
Do kompotu dodajemy owoce żurawiny i gotujemy ok. 10 minut.
Kompot jabłkowo-cynamonowy z owocami żurawiny
Kompot doprawiamy do smaku cynamonem według własnego uznania.