Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Książka Kucharska: Agrest - najzdrowszy z owoców

Kompot porzeczkowo- agrestowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Słodko- kwasny kompot porzeczkowo- agrestowy

Kompot porzeczkowo- agrestowy

Składniki:

Kompot porzeczkowo- agrestowy

 

 

 

  • 1,25 litra wody

 

  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Kompot porzeczkowo- agrestowy
Czerwoną porzeczkę dokładnie płuczemy, obrywamy z gałązek.Wsypujemy do garnka wraz z umytym agrestem.Zalewamy zimną wodą.Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy przez 10 minut.Kompot słodzimy do smaku.Podajemy po schłodzeniu lub gorący- w zależności od upodobań i pogody.

Tagi:

agrest owoce