migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Kompot truskawkowo-rabarbarowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Pyszny napój o pięknym kolorze. Lekko kwaskowy, wspaniale gasi pragnienie nie tylko w upalne dni. Najlepiej smakuje dobrze schłodzony.

Kompot truskawkowo-rabarbarowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kompot truskawkowo-rabarbarowy

 

Sposób przygotowania:

Kompot truskawkowo-rabarbarowy
Rabarbar umyć i pokroić na małe kawałki, przełożyć do garnka. Truskawki opłukać i usunąć szypułki dodać do rabarbaru. Dodać cukier i wszystko zalać wodą. Zagotować i gotować ok 5 minut. Następnie kompot przecedzić przez gęste sito i wystudzić. Jeśli potrzeba rozcieńczyć nieco wodą i dosłodzić do smaku.
Kompot truskawkowo-rabarbarowy
Rabarbar umyć i pokroić na małe kawałki, przełożyć do garnka.
Kompot truskawkowo-rabarbarowy
Truskawki opłukać i usunąć szypułki dodać do rabarbaru.
Kompot truskawkowo-rabarbarowy
Dodać cukier i wszystko zalać wodą. Zagotować i gotować ok 5 minut.