2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1492]

Kompot wieloowocowy 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Taki kompot latem to u mnie codzienność ...

Kompot wieloowocowy 3 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kompot wieloowocowy 3

 

  • 600 g mieszanych owoców (agrest porzeczka czarna porzeczka czerwona)
  • 2 litry wody
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 gałązki melisy cytrynowej
  • kostki lodu

Sposób przygotowania:

Kompot wieloowocowy 3
Porzeczki i agrest przebrać usunąć nadpsute owoce o szypułkować usunąć ogonki ,przepłukać kilak razy pod bieżąca wodą ,włożyć do garnka zalać wodą i gotować około 10 minut .Po czym owoce odcedzić a kompot wlać do dzbanka dodać listki melisy osłodzić do smaku i zostawić do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem wrzucić kostki lodu i podawać schłodzony.Skutecznie gasi pragnienie w upalne dni.
Kompot wieloowocowy 3
przebrane owoce zalewamy wodą i gotujemy około 10 minut
Kompot wieloowocowy 3
po ugotowaniu odcedzamy owoce wlewamy do dzbanka

Tagi:

lody