mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Kompot z czereśni

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Na zimę idealny :-) do obiadu

Kompot z czereśni Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kompot z czereśni

 

 

Sposób przygotowania:

Kompot z czereśni
Na zimę idealny :-) do obiadu. Czereśnie myję, nastepnie obieram. Przekładam do słoików do pełna, wsypuję około 1 łyzki cukru słoik 0,5 litra. Cukru dodaję w zależnosci jak kto lubi slodki kompot. Zakręcam sloiki, i zagotowuję w garnku zalanym wodą do ¾ wysokości sloików około 30 minut. Komopt na zimę idealny.
Kompot z czereśni
Czereśnie w skrzynkach świeżo zerwane z sadu
Kompot z czereśni
Czereśnie umyte obrane w sloikach zasypane cukrem