goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Konfitura brzoskwiniowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ta konfitura jest fantastyczna do placków, naleśników. Polecam!

Konfitura brzoskwiniowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Konfitura brzoskwiniowa

 

 

Sposób przygotowania:

Konfitura brzoskwiniowa
Ta konfitura jest fantastyczna do placków, naleśników. Polecam! .

Brzoskwinie obieramy i kroimy w niewielką kostkę. Połowę brzoskwiń odkładamy a połowę mieszamy z cukrem i zagotowujemy. Smażymy przez około 40 minut mieszając bo nie przywarły. Następnie dodajemy drugą połowę brzoskwiń i smażymy około 30 minut. Gorącą konfiturę przekładamy do wyparzonych słoików. 
Konfitura brzoskwiniowa
Brzoskwinie obieramy ze skórki, następnie kroimy w niewielką kostkę
Konfitura brzoskwiniowa
Część owoców zagotowujemy z cukrem, następnie smażymy.