szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

konfitura brzoskwiniowo-figowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszn akonfitura brzoskwiniowo-figowa

konfitura brzoskwiniowo-figowa

Składniki:

konfitura brzoskwiniowo-figowa

 

 

Sposób przygotowania:

konfitura brzoskwiniowo-figowa
Brzoskwinie i figi umyć, oczyścić ,z brozskwiń usunąć pestki. Oba rodzaje owoców obrac ze skórki i pokroić na ósemki.W garnku zagotować wodę z cukrem i wlożyc do niej figi, gotowac ok 30 minut, po 20 minutach dodać brzoskwini.Gotowac do całkowitego rozgotowania owoców. Gotowy dżemik przekładac do wyparzonych słoików.Szczelnie zamknąc i pasteryzować, po czym przełożyć do chłodnego i ciemnego miejsca. Brzoskwinie można też zastąpić nektarynkami lub morelami.Świetna konfitura do deserów jak i do smarowania pieczywa.