Sposób przygotowania:
Konfitura grejpfrutowo jabłkowa
Grejpfrut i jabłka umyć i obrać. Z grejpfruta usunąć wszystkie białe części i pokroić go w kostkę. Na patelnie wrzucić kawałki grejpfruta razem z wytworzonym sokiem i bez przykrycia dusić około 4-5 minut. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do grejpfruta i dalej smażyć około 5 minut. Następnie dodać domową skórkę pomarańczową i cukier i dusić kolejne 5 minut. Na koniec wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Gorącą konfiturą napełnić słoiczek i od razu zamknąć. Bez pasteryzacji taką konfiturę można przechowywać do trzech tygodni. Jeżeli chcemy przechowywać dłużej słoik należy zapasteryzować. Konfitura dobrze smakuje z bułką posmarowaną masłem lub do racuchów..
zewa
kołczu
zewa napisał(a):
zewa
kołczu napisał(a):
monikaT83
gusia1000
edytaha
zewa