Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Konfitura z aronii, jabłek i śliwek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Konfitura z aronii z dodatkiem jabłek i śliwek jest bardzo smacznym dodatkiem do ciast, pieczywa i deserów.

Konfitura z aronii, jabłek i śliwek Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Konfitura z aronii, jabłek i śliwek

 

Sposób przygotowania:

Konfitura z aronii, jabłek i śliwek
Aronię włożyć do zamrażarki przynajmniej na 24 godziny. Śliwki umyć i usunąć pestki. Obrane jabłka pokroić na kawałki. Śliwki i jabłka włożyć do garnka, wlać pół szklanki wody, rozgotować.

Wsypać przemrożoną aronię i smażyć do zgęstnienia. Następnie dodać cukier i smażyć ciągle mieszając około pół godziny. Pod koniec smażenia wlać sok z cytryny i wsypać cynamon.

Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić zakrętki, odwrócić na 5 minut do góry dnem.

Przechowywać w chłodnym miejscu.
Konfitura z aronii, jabłek i śliwek
Śliwki umyć, usunąć pestki, wsypać do garnka z grubym dnem.
Konfitura z aronii, jabłek i śliwek
Dodać obrane i pokrojone na kawałki jabłka.
Konfitura z aronii, jabłek i śliwek
Wlać pół szklanki wody i mieszając rozgotować.
Konfitura z aronii, jabłek i śliwek
Następnie wsyapć aronię i smażyć do zgęstnienia.
Konfitura z aronii, jabłek i śliwek
Dodać cukier, smażyć mieszając około pół godziny