Sposób przygotowania:
Konfitura z aronii, jabłek i śliwek
Aronię włożyć do zamrażarki przynajmniej na 24 godziny. Śliwki umyć i usunąć pestki. Obrane jabłka pokroić na kawałki. Śliwki i jabłka włożyć do garnka, wlać pół szklanki wody, rozgotować.
Wsypać przemrożoną aronię i smażyć do zgęstnienia. Następnie dodać cukier i smażyć ciągle mieszając około pół godziny. Pod koniec smażenia wlać sok z cytryny i wsypać cynamon.
Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić zakrętki, odwrócić na 5 minut do góry dnem.
Przechowywać w chłodnym miejscu.
Wsypać przemrożoną aronię i smażyć do zgęstnienia. Następnie dodać cukier i smażyć ciągle mieszając około pół godziny. Pod koniec smażenia wlać sok z cytryny i wsypać cynamon.
Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić zakrętki, odwrócić na 5 minut do góry dnem.
Przechowywać w chłodnym miejscu.