Sposób przygotowania:
Konfitura z aronii, jabłek i śliwek
Aronię włożyć do zamrażarki przynajmniej na 24 godziny. Śliwki umyć i usunąć pestki. Obrane jabłka pokroić na kawałki. Śliwki i jabłka włożyć do garnka, wlać pół szklanki wody, rozgotować.
Wsypać przemrożoną aronię i smażyć do zgęstnienia. Następnie dodać cukier i smażyć ciągle mieszając około pół godziny. Pod koniec smażenia wlać sok z cytryny i wsypać cynamon.
Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić zakrętki, odwrócić na 5 minut do góry dnem.
Przechowywać w chłodnym miejscu.
Wsypać przemrożoną aronię i smażyć do zgęstnienia. Następnie dodać cukier i smażyć ciągle mieszając około pół godziny. Pod koniec smażenia wlać sok z cytryny i wsypać cynamon.
Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić zakrętki, odwrócić na 5 minut do góry dnem.
Przechowywać w chłodnym miejscu.
![Konfitura z aronii, jabłek i śliwek Konfitura z aronii, jabłek i śliwek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/konfitura-z-aronii-jablek-i-sliwek-371645.jpg)
![Konfitura z aronii, jabłek i śliwek Konfitura z aronii, jabłek i śliwek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/konfitura-z-aronii-jablek-i-sliwek-371646.jpg)
![Konfitura z aronii, jabłek i śliwek Konfitura z aronii, jabłek i śliwek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/konfitura-z-aronii-jablek-i-sliwek-371647.jpg)
![Konfitura z aronii, jabłek i śliwek Konfitura z aronii, jabłek i śliwek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/konfitura-z-aronii-jablek-i-sliwek-371648.jpg)
![Konfitura z aronii, jabłek i śliwek Konfitura z aronii, jabłek i śliwek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/konfitura-z-aronii-jablek-i-sliwek-371649.jpg)