mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Konfitura z czarnej porzeczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Do herbaty, do gofrów, do ciast polecam na zimę :-)

Konfitura z czarnej porzeczki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Konfitura z czarnej porzeczki

 

  • 1 kg czarnej porzeczki
  • 1 kg cukru żelującego 1:1

 

Sposób przygotowania:

Konfitura z czarnej porzeczki
Porzeczki myję, obieram, osączam z wody. Do garnka wsypuję porzeczki, następnie cukier żelujący. Zostawiam na 5 godzin aż puszczą sok. Następnie podsmażam około 4 minuty. Miksuję blenderem, przekładam do słoiczków. Słoiki wkładam do garnka z wodą i zagotowuję.
Konfitura z czarnej porzeczki
Porzeczki zasypane cukrem żelującym odstawione
Konfitura z czarnej porzeczki
Konfitura podsmażona około 4 minuty w garnku