Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Konfitura z jabłek i pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Konfitury nie należy pasteryzować.

Konfitura z jabłek i pomidorów

Składniki:

Konfitura z jabłek i pomidorów

 

Sposób przygotowania:

Konfitura z jabłek i pomidorów
Pomidory sparzyć obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ćwiartki. Pomidory i jabłka włożyć do rondla zasypać cukrem kryształem i cukrem waniliowym i pokrojoną skórkę z cytryny. Gotować na małym ogniu ciągle mieszając, konfiturę gotować około godziny(konfitura powinna puszczać małe pęcherzyki powietrza podczas gotowania). Na końcu gotowania wlać koniak wymieszać i gorącą konfiturę przekładać do wyparzonych słoiczków.