Konkurs - Cały naród suszy jabłka

  • 9

Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

Zapach i smak suszonych jabłek przypomina o zbliżającej się jesieni. Doskonałe na przekąskę, rewelacyjne jako dodatek do dań głównych, musli i deserów. W polskiej kuchni po prostu niezastąpione.

Suszone jabłka to skarbnica wielu witamin i minerałów. Spożywane regularnie mają zbawienny wpływ na działanie całego organizmu. Przynoszą profity w postaci: poprawy procesów trawienia, zdrowej i pięknej skóry oraz wzmocnienia odporności.

Plasterki suszonych jabłek to świetna alternatywa dla niezdrowych przekąsek, takich jak chipsy czy frytki. Można jeść je solo, można osłodzić nimi musli lub owsiankę, dodać do schabu, ciasta lub pasztetu.

Zapraszamy do konkursu Cały naród suszy jabłka! Pochwalcie się Waszymi pomysłami na wykorzystanie suszonych jabłek w przepisach kulinarnych. Do wygrania 3 nowoczesne suszarki MSG-02 oraz 5 kompletów gadżetów MPM.

     suszarka do grzybów

   fartuchnotatnikdługopisy
Zadanie konkursowe:

1. Przygotuj przepis z wykorzystaniem suszonych jabłek. Podziel się przepisem na potrawę, która dzięki suszonym jabłkom nabiera wyjątkowego charakteru.

2. Dodaj przepis i zdjęcie do naszego formularza! Dodanie przepisu ze zdjęciem jest warunkiem uczestnictwa w konkursie.

W formularzu kliknij opcję konkurs wybierając nazwę, do którego przepis ma trafić. W tym przypadku Konkurs: Cały naród suszy jabłka

                                                

                                                

Wybieramy ośmiu laureatów. Do autorów trzech najlepszych przepisów trafią suszkarki MSG-02. Pozostałe pięć osób otrzyma komplet gadżetów MPM (fartuch, książka kucharska - notatnik, długopisy).

Konkurs trwa od 9 września do 23 września.

Wyniki konkursu zostaną ogłoszone do 30 września

Regulamin konkursu znajdziecie tutaj >>>

           cały naród suszy jabłka