Sposób przygotowania:
Kontrowersyjny tost
Wędzonkę pokroić bardzo drobno i usmażyć na skwarki na patelni .Zdjąć z patelni bez wytopionego tłuszczu . Wymieszać puree , prażoną cebulkę, skwarki , ser topiony i szczypior . Przyprawić pieprzem . Na kromki chleba nakładać plastry sera do zapiekanek .Na jedną wyłożyć farsz z puree z serkiem , cebulką i skwarkami . Przykryć pozostałymi drugą kromką chleba tostowego z położonym serem do zapiekanek . Posmarować olejem ( za pomocą pędzelka kuchennego ) komory tostera w których układamy tosty . Ułożyć tost do tostera i zapiekać aż tost będzie rumiany z wierzchu ( czas zależy od typu tostera ). Wyjąć - rozdzielić na 2 trójkąty . A jak smakuje ? Moja wersja jak podsmażone na rumiano ruskie pierogi czyli smak który uwielbiam . Nie wiem jak smakuje tost choineczki4 - na pewno równie smacznie . Ważne by puree ziemniaczane było kremowe i nie suche ( takie zwykłe jak do obiadu z masłem i śmietanką ) i nie za maziowate .Uważam , że proporcja 2 średnich ziemniaków ugotowanych i odcedzonych + 1/2 łyżeczki masła + 1 łyżka śmietanki to będzie akurat ( oczywiście na więcej tostów ). Myślę , ze takie tosty będę dobić jak zostanie odrobina puree z obiadu .
Donnna