zuzi

zuzi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 174]

Kopciuszek

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Lekko czuć rumem

Kopciuszek

Składniki:

Kopciuszek

 

  • MASA ŚMIETANOWA:
  • 1/2 l śmietany kremówki
  • 1 czerwona galaretka
  • 1-2 łyżki cukru pudru
  • MASA BUDYNIOWA:
  • 1/2 l mleka
  • 2 budynie waniliowe(bez cukru)
  • 5 łyżek cukru
  • 1 kostka margaryny
  • DODATKOWO:
  • 3 paczki herbatników (np.szkolnych)
  • 3/4 szkl.rumu

Sposób przygotowania:

Kopciuszek
Pieczemy dwa biszkopty-do jednego przed pieczeniem dosypujemy 1/2 szkl.suchego maku.Studzimy. MASA ŚMIETANOWA: Galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szkl.wody.Śmietanę ubijamy dodając cukier puder,następnie dodajemy tężejącą galaretkę.Wylewamy masę na biały biszkopt,przykrywamy biszkoptem z makiem.MASA BUDYNIOWA: Z mleka,cukru i budyni gotujemy budyń i studzimy.Ucieramy margarynę i dodajemy przestudzony budyń.Wykładamy na biszkopt z makiem,wyrównujemy powierzchnie i układamy herbatniki,które wcześniej nasączamy w rumie.Polewamy całość polewą czekoladową.