Sposób przygotowania:
Koper włoski faszerowany ryżem z warzywami
Do rondla wsypujemy ryż, dodajemy soczewicę, płatki suszonych pomidorów i papryki, solimy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości ryżu, wyłączamy grzanie i zostawiamy na 10 minut pod przykryciem. Na koniec doprawiamy do smaku pieprzem.
Koper włoski przekrawamy na pół (jeżeli jest duży można śmiało na 3 części), przekładamy do osolonej wody i gotujemy około 7 minut, wyciągamy. Koper włoski nadziewamy uzyskanym farszem, układamy w naczyniu do zapiekania i zapiekamy 10 minut w 200 stopniach.
(można przed zapieczeniem całość posypać tartym serem)
Koper włoski przekrawamy na pół (jeżeli jest duży można śmiało na 3 części), przekładamy do osolonej wody i gotujemy około 7 minut, wyciągamy. Koper włoski nadziewamy uzyskanym farszem, układamy w naczyniu do zapiekania i zapiekamy 10 minut w 200 stopniach.
(można przed zapieczeniem całość posypać tartym serem)
marcinka
Konczi
:) masz racje - to jest pyszneeee ;)