nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Koperkowa surówka z kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka surówka na obiad ..

Koperkowa surówka z kapustą pekińską

Składniki:

Koperkowa surówka z kapustą pekińską

 

  • mały kawałek kapusty pekińskiej
  • 1/3 niedużej cebuli
  • 3 ogórki konserwowe
  • kilka gałązek koperku
  • sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
  • po 3 łyżki wody i oleju

Sposób przygotowania:

Koperkowa surówka z kapustą pekińską
1. Kapustę siekamy i wrzucamy do miski. Cebulę kroimy w kosteczkę, a ogórki w plasterki lub półplasterki. Dodajemy do kapusty. 2. Koperek myjemy, otrzepujemy z nadmiaru wody i siekamy, dodajemy do pozostałych składników, całość mieszamy. 3. Do szklanki wlewamy wodę i olej, dodajemy sos sałatkowy i łączymy, a następnie całość przelewamy do naszej surówki i dokładnie mieszamy. Wstawiamy na kilka minut do lodówki, a nastęnie podajemy jako dodatek do obiadu.

Tagi:

sosy kapusta