Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kopertki z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rozpływające się w ustach roladki z Indyka, nadziewane farszem pieczarkowym. Poznaj mój przepis krok po kroku a zobaczysz jak szybko osiągniesz wyśmienite danie obiadowe dla całej rodziny. Daj się zaskoczyć tą wyjątkową recepturą.

Kopertki z indyka

Składniki:

Kopertki z indyka

 

Sposób przygotowania:

Kopertki z indyka

I

Kopertki z Indyka
Przygotowanie mięsa oraz przygotowanie grzybowego farszu do faszerowania kopertek z Indyka.

1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam, Doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę obieram, drobno kroje i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, drobno pokrojone pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą i dodaję ketchup oraz musztardę.
3. Na każdym plastrze mięsa układam połowę plastra żółtego sera i po łyżce farszu z pieczarek.

II

Kopertki z Indyka
Zwijanie mięsa w kopertki, panierowanie i smażenie na rozgrzanym oleju.

4. Mięso zwijam w kopertki, panieruję w bułce tartej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Kopertki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

III

6. Gotowe.
7. Smacznego.