Sposób przygotowania:
Kopertki z jabłuszkami
Wszystkie składniki oprócz jajka połączyć,wyrobić ciasto,zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut.
Ciasto rozwałkować,podzielić na kwadraty o bokach 5- 6 cm.
Jabłka obrać,podzielić na małe cząstki (można obtoczyć w cukrze i cynamonie) ,układać na środek ciasta i zlepiać przeciwległe rogi.Ciasteczka posmarować roztrzepanym jajkiem i wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia.Piec na złoty kolor,około 20-30 minut w temp. 200 stopni.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.PYCHOTKI !
Ciasto rozwałkować,podzielić na kwadraty o bokach 5- 6 cm.
Jabłka obrać,podzielić na małe cząstki (można obtoczyć w cukrze i cynamonie) ,układać na środek ciasta i zlepiać przeciwległe rogi.Ciasteczka posmarować roztrzepanym jajkiem i wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia.Piec na złoty kolor,około 20-30 minut w temp. 200 stopni.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.PYCHOTKI !