Sposób przygotowania:
Koperty z porem
Kotlety schabowe po umyciu i osuszeniu rozbić, przyprawić solą i pieprzem. Następnie por pokroić w pół plasterki.
Pokrojony por włożyć do miski, dodać sos tatarski chrzan tarty, oraz starty na tarce o dużych oczkach żółty ser. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Na rozbite kotlety nakładać z jednej strony porcję farszu, składać w koperty.
Panierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Podawać jako samodzielną przekąskę lub jako dodatek do drugiego dania.
Pokrojony por włożyć do miski, dodać sos tatarski chrzan tarty, oraz starty na tarce o dużych oczkach żółty ser. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Na rozbite kotlety nakładać z jednej strony porcję farszu, składać w koperty.
Panierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Podawać jako samodzielną przekąskę lub jako dodatek do drugiego dania.