Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlety schabowe nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Kotlety schabowe można przygotować z różnym nadzieniem. Dodatek dyni i winnego jabłka wspaniale się komponowały.

Kotlety schabowe nadziewane Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Kotlety schabowe nadziewane

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe nadziewane
Umyte mięso osuszyć i zbić tłuczkiem na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem. Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami i tak jak paprykę bez nasion pokroić w słupki. Na patelni z rozgrzanym masłem podsmażyć pokrojony por, paprykę i dynię. Dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłko smażyć przez kilka minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem, ostudzić, połączyć z serem i posiekaną szałwią, wymieszać. Na przygotowane mięso wkładać porcję nadzienia, złożyć i spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Kotlety schabowe nadziewane
Mięso zbić tłuczkiem i doprawić do smaku.
Kotlety schabowe nadziewane
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojony por, paprykę i dynię.
Kotlety schabowe nadziewane
Następnie dodać jabłko i smażyć przez kilka minut.
Kotlety schabowe nadziewane
Ostudzić, wymieszać z serem i posiekaną szałwią.
Kotlety schabowe nadziewane
Na przygotowane mięso nakładać porcje nadzienia.
Kotlety schabowe nadziewane
Mięso złożyć na pół i spiąć wykałaczkami.
Kotlety schabowe nadziewane
Panierować i smażyć na rozgrzanej oliwie.