Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Galareta wieprzowa z jajkiem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Galareta przygotowana bez dodatku żelatyny, podana z ugotowanym jajkiem, marchewką i groszkiem. W sam raz na przystawkę.

Galareta wieprzowa z jajkiem i warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Galareta wieprzowa z jajkiem i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Galareta wieprzowa z jajkiem i warzywami
Mięso zalewamy zimną wodą, zagotowujemy i zbieramy szumowiny. Następnie dodajemy 1 łyżeczkę soli, ziele angielski, liście laurowe i ziarna pieprzu. Gotujemy 2 godziny pod przykryciem na małym ogniu.

Obieramy warzywa, cebulę opalamy. Wrzucamy do gotującego się wywaru i gotujemy jeszcze 2 godziny.

Wyjmujemy z garnka warzywa i mięso. Przecedzamy wywar i dodajemy do niego drobno pokrojony czosnek oraz mięso obrane z kości. Przyprawiamy pieprzem oraz solą i gotujemy jeszcze 10 minut.

Ugotowane na twardo jajka kroimy w plastry. Marchew kroimy w plasterki. W filiżankach układamy jajka, groszek oraz marchewkę i zalewamy wywarem z mięsem. Odstawiamy do przestygnięcia, a następnie wstawiamy do lodówki.
Galareta wieprzowa z jajkiem i warzywami
Mięso zalewamy zimną wodą, zagotowujemy i zbieramy szumowiny.
Galareta wieprzowa z jajkiem i warzywami
Oczyszczamy i obieramy warzywa, cebulę opalamy.
Galareta wieprzowa z jajkiem i warzywami
Wrzucamy do gotującego się wywaru i gotujemy jeszcze 2 godziny.
Galareta wieprzowa z jajkiem i warzywami
Przecedzamy wywar i dodajemy do niego drobno pokrojony czosnek oraz mięso obrane z kości.