BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Zielone śledzie w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam bardzo smaczne śledzie zielone. Śledzie przygotowane w cieście naleśnikowym, a następnie zalane zalewą pomidorową Smakują wybornie i szybko znikają ze stołu.

Zielone śledzie w cieście naleśnikowym Więcej zdjęć (9)

Składniki:

Zielone śledzie w cieście naleśnikowym

 

Sposób przygotowania:

Zielone śledzie w cieście naleśnikowym
Śledzie umyć, osuszyć i pokroić (1 szt na 3 -4 kawałki). Posolić i zostawić na 30 minut. W między czasie przygotować ciasto naleśnikowe. Składniki ciasta naleśnikowego dokładnie wymieszać.

Do ciasta naleśnikowego włożyć przygotowane śledzie, wymieszać, a następnie wyjmować widelcem i smażyć na rozgrzanym oleju.

Składniki zalewy włożyć do garnka i zagotować. Gotować około 15 minut, po czym wystudzić. Śledzie zalać zalewą i odstawić na 3 dni.

Najlepiej smakują po 3 dniach od przygotowania.

Smacznego.
Zielone śledzie w cieście naleśnikowym
Śledzie umyć, osuszyć i pokroić na kawałki
Zielone śledzie w cieście naleśnikowym
Ze składników na naleśniki przygotować ciasto naleśnikowe
Zielone śledzie w cieście naleśnikowym
Zielone śledzie włożyć do przygotowanego ciasta naleśnikowego
Zielone śledzie w cieście naleśnikowym
Nabierać widelcem i nakładać na gorący tłuszcz
Zielone śledzie w cieście naleśnikowym
Kawałki smażyć z każdej strony na złoty kolor
Zielone śledzie w cieście naleśnikowym
Składniki zalewy zagotować, gotować 15 minut
Zielone śledzie w cieście naleśnikowym
Upieczone zielone śledzie włożyć do zalewy
Zielone śledzie w cieście naleśnikowym
Pyszne śledzie gotowe do podania