Sposób przygotowania:
Zielone śledzie w cieście naleśnikowym
Śledzie umyć, osuszyć i pokroić (1 szt na 3 -4 kawałki). Posolić i zostawić na 30 minut. W między czasie przygotować ciasto naleśnikowe. Składniki ciasta naleśnikowego dokładnie wymieszać.
Do ciasta naleśnikowego włożyć przygotowane śledzie, wymieszać, a następnie wyjmować widelcem i smażyć na rozgrzanym oleju.
Składniki zalewy włożyć do garnka i zagotować. Gotować około 15 minut, po czym wystudzić. Śledzie zalać zalewą i odstawić na 3 dni.
Najlepiej smakują po 3 dniach od przygotowania.
Smacznego.
Do ciasta naleśnikowego włożyć przygotowane śledzie, wymieszać, a następnie wyjmować widelcem i smażyć na rozgrzanym oleju.
Składniki zalewy włożyć do garnka i zagotować. Gotować około 15 minut, po czym wystudzić. Śledzie zalać zalewą i odstawić na 3 dni.
Najlepiej smakują po 3 dniach od przygotowania.
Smacznego.