Sposób przygotowania:
Kopiec kreta
Do rondelka wlać wodę, dodać margarynę, cukier i kakao. Podgrzać aby wszystkie składniki się rozpuściły i połączyły, wystudzić. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywna pianę. Do miski przelać wystudzoną zawartość rondelka, następnie dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać na końcu dodać pianę z białek. Tortownicę natłuścić margaryną i posypać tartą bułką, przełożyć masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 30 minut. Z przestudzonego ciasta wydrążyć środek pozostawiając dno i boki,okruchów nie wyrzucać.Na spodzie ciasta ułożyć pokrojone wzdłuż banany i skropić sokiem z cytryny.Śmietanę ubić, dodać cukier waniliowy i zagęstnik oraz startą gorzka czekoladę i dokładnie wymieszać.Śmietanę wyłożyć na banany formując kopiec.Posypać okruchami ciasta i wstawić do lodówki do schłodzenia.