justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Kopytka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

z sosem smakują świetnie i pasują do każdego mięsa

Kopytka.

Składniki:

Kopytka.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kopytka.
Ziemniaki należy obrać i umyć. Kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Ugotowane odlewamy i osuszamy na gazie. Przepuszczamy przez praskę, kiedy będą już zimne. Można mocno ubić je tłuczkiem. Dodajemy do nich jajko, mąki i szczyptę soli. Zagniatamy ciasto. Gotowe rozwałkowujemy na ruloniki i wycinamy z nich kopytka (prostokąty ze ściętymi bokami). Gotujemy w lekko osolonej wodzie do wypłynięcia.