Kraina Miodem Płynąc

Kraina Miodem Płynąc

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Kopytka dyniowe na słodko- z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna i pożywna kolacja na słodko?! A dlaczego by nie? Podsmażone na klarowanym maśle, chrupiące i oblepione słodkim i aromatycznym dressingiem na bazie miodu, bakalii oraz cynamonu i gałki muszkatołowej.

Kopytka dyniowe na słodko- z bakaliami

Składniki:

Kopytka dyniowe na słodko- z bakaliami

 

Sposób przygotowania:

Kopytka dyniowe na słodko- z bakaliami
Posiekać orzechy włoskie i przesypać na suchą patelnię wraz z ziarnami słonecznika i lekko podprażyć, a następnie odłożyć do miseczki.

Na rozgrzanym maśle klarowanym podsmażyć kopytka, aż delikatnie się zezłocą. Do podsmażonych kopytek dodać miód, sok z cytryny, gałkę, cynamon oraz podprażone bakalie. Całość wymieszać, przełożyć na talerz i ozdobić posiekanymi pistacjami.