Sposób przygotowania:
Kopytka w sosie pomidorowym
1- Ziemniaki najlepiej jest ugotować dzień wcześniej. Jak i zostają z dnia poprzedniego z obiadu to wiadomo że będą kopytka na drugi dzień :) 2 - Do ziemniaków przemielonych przez maszynkę dodać jajko, mąkę, sól i pieprz do smaku. oraz paprykę mielona czerwona szczyptę 3 -Ciasto wyłożyć na stolnicę i szybko zagnieść. 4 - Do ciasta dodać tyle mąki, aby uzyskać konsystencję, którą można pokroić nożem. - 5- Z ciasta formować wałki skropić olejem i kroić nożem kopytka. polecam sposób poleciła mi teściowa i się sprawdza 6 - W dużym garnku zagotować wodę z solą. i wrzucać kopytka jak wypłyną to wyciągać odcedzić 7- Przygotowujemy sos będą nam potrzebne dwa opakowania sosu Zawartość torebki dokładnie rozprowadzić w 300 ml zimnej wody x2 8- Postawić na ogniu i mieszać do chwili zagotowania 9- Gotować na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając 10- Kopytka włożyć do miski żaroodpornej i zalać ugotowanym sosem podawać można z surówką albo same bez niczego