Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Kopytka z batatów i kaszy jaglanej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne, proste i zdrowe kopytka w nowej odsłonie z batatów i kaszy jaglanej. Wersja bezglutenowa :)

Kopytka z batatów i kaszy jaglanej

Składniki:

Kopytka z batatów i kaszy jaglanej

 

Sposób przygotowania:

Kopytka z batatów i kaszy jaglanej
Bataty upiec w piekarniku około godziny. Wystudzić.

Kasze ugotować wg. instrukcją na opakowaniu, pozostawić do wystygnięcia. Wymieszać kasze z obranymi batatami. Ja mieszałam tłuczkiem do ziemniaków. Dokładnie wymieszać i dodać sól z przyprawami. Dodać mąkę ziemniaczaną i mieszać. U mnie masa kleiła się do rąk ale delikatnie wałkowałam na stolnicy wysypanej mąką ziemniaczaną. Uformowany wałek pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucać do osolonego wrzątku. Gotować ok. 1-2 minuty od wypłynięcia.

Podane ze skwarkami z kiełbasy.

Tagi:

kopytka danie